Πηγη, Ποταμια

Για το δείπνο του Συνεδρίου, διαλέξαμε ένα από τα ομορφότερα μέρη στη Νάξο με εξαιρετικό φαγητό: Το εστιατόριο ΠΗΓΗ στην Άνω Ποταμιά.

Πηγαίνοντας ανατολικά από την πόλη της Νάξου μετά από 8 χιλιόμετρα συναντάς την  καταπράσινη και εύφορη κοιλάδα με τρία χωριά με το όνομα «Ποταμιά»: Κάτω, Μέση και Άνω Ποταμιά. Στην Άνω Ποταμιά λοιπόν, κοντά στην  πηγή – τροφοδότη αυτής της περιοχής με τα πλατάνια, τα εσπεριδοειδή και τα περιβόλια, βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα “ΠΗΓΗ”.

Η πηγή που αναβλύζει όλο το χρόνο είναι στο ίδιο σημείο με την ταβέρνα στην είσοδο του παραδοσιακού και πανέμορφου οικισμού απ’ όπου μπορείς να περπατήσεις στο παραδοσιακό μονοπάτι ανάμεσα σε νερά και δέντρα. Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν πρώτα ένα περίπατο στο χωριό ή και ακόμα μακρύτερα, ανάμεσα στα περιβόλια και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα πριν καθίσουν για φαγητό.

Τιμώντας ανάλογα το όνομά της Η ΠΗΓΗ αποτελεί μια όαση για τους επισκέπτες και τους ντόπιους, με τα δέντρα και τα λουλούδια που απλώνονται και σκιάζουν τη μεγάλη αυλή της σε συνδυασμό με τα νερά που τρέχουν συνεχώς, και που εκπλήττουν τον επισκέπτη που έχει στο μυαλό του τις συνήθως άνυδρες Κυκλάδες!

Στην ΠΗΓΗ όλα τα λαχανικά εποχής είναι από τα περιβόλια της οικογένειας. Είναι διάσημη για τα μαγειρευτά της και τα ψητά της και το πολύ καλό ντόπιο κρασί.

Πηγή: cycladesvoice.grestiatoria.gr